• Αναζήτηση
 • Σκωτία και Ιρλανδία για την κατ΄ αρχήν συμφωνία περί Brexit

  Αν είναι να προχωρήσει η Βρετανία στην έξοδό της από την ΕΕ η μόνη λογική επιλογή που υπάρχει είναι να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, προσθέτοντας ότι τώρα οι διαπραγματεύσεις θα περάσουν σε ένα νέο πιο δύσκολο επίπεδο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αν είναι να προχωρήσει η Βρετανία στην έξοδό της από την ΕΕ η μόνη
  λογική επιλογή που υπάρχει είναι να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην
  ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της
  Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, προσθέτοντας ότι τώρα οι διαπραγματεύσεις θα
  περάσουν σε ένα νέο πιο δύσκολο επίπεδο.

  «Ωραία να περάσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων –όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και τώρα πράγματι δυσκολεύουν τα πράγματα. Αν προχωρεί το Brexit (θα ευχόμουν το αντίθετο) η παραμονή στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση είναι η μόνη λογική επιλογή», πρόσθεσε η κ. Στέρτζου .

  Υπογράμμισε ακόμη ότι οποιεσδήποτε ειδικές ρυθμίσεις υπάρξουν για την Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να ισχύσουν και για τις άλλες κοινότητες του Ηνωμένου Βασιλείου. Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βρετανία συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες για το Brexit μπορούν να περάσουν τώρα στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων που θα έχουν ως επίκεντρο το εμπόριο.

  Για καλό αποτέλεσμα μίλησε ο υπ. Εξωτερικών της Ιρλανδίας

  Η συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, που προβλέπει τη διατήρηση των ανοικτών συνόρων ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι ένα «πολύ καλό αποτέλεσμα» για τους κατοίκους του νησιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας.

  «Η συμφωνία επετεύχθη. Η Ιρλανδία υποστηρίζει το πέρασμα στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του Brexit, τώρα που έχουμε εξασφαλίσει εγγυήσεις για όλους επί της ιρλανδικής νήσου – προστατεύοντας πλήρως την Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, την ειρηνευτική διαδικασία, την οικονομία ολόκληρου του νησιού και διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει σύνορο επί της ιρλανδικής νήσου μετά το Brexit», έγραψε στο Tweeter ο Σάιμον Κόβενι. «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για όλον τον κόσμο στο νησί της Ιρλανδίας», πρόσθεσε.

  Κόσμος