• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Βεβαρημένες οι σχέσεις με την Τουρκία

  Οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας και η κατάσταση στην Συρία ήταν τα βασικά ζητήματα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, την Πέμπτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να τις θεωρεί βεβαρημένες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας και η κατάσταση στην Συρία ήταν τα βασικά ζητήματα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, την Πέμπτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ.

  Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης των διαπραγματεύσεων της Γενεύης, ενώ σημείο τριβής παραμένει η φυλάκιση γερμανών πολιτών από τις τουρκικές αρχές.

  Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να τις θεωρεί βεβαρημένες.

  «Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης και για αυτό απαιτούνται βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο η Καγκελάριος για άλλη μια φορά, με έμφαση, επισήμανε την κατάσταση των γερμανών κρατούμενων στην Τουρκία και την στάση αρχής της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα», δήλωσε.

  Σε ό,τι αφορά στη Συρία τόνισε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών ότι «ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, ο οποίος ήδη κρατά πάρα πολύ και έχει κοστίσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων της Γενεύης και για αυτό τον λόγο πρέπει αυτές οι διαπραγματεύσεις να στηριχθούν από όλες τις πλευρές».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk