Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ( ΤΕΕ ) αναλαμβάνει να διενεργήσει τις αναγκαίες μελέτες και τις πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Μάνδρα και τις γειτονικές περιοχές.

Η πρωτοβουλία των εθελοντών μηχανικών αλλά και των τεχνικών εταιρειών ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, προχωρούν άμεσα:

  • οι αναγκαίες μελέτες ανά οικία από εθελοντές μελετητές, μέλη του ΤΕΕ.
  • οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης ( υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, επιχρίσματα, κουφώματα κλπ), από τεχνικές εταιρείες, για να καταστούν λειτουργικές οι κατοικίες.

Για τον σκοπό αυτό, το ΤΕΕ θα λειτουργεί από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου ειδικό χώρο στη Μάνδρα (σε σημείο που θα ανακοινωθεί) όπου οι πολίτες που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα, θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών είναι η κάθε οικία να έχει ελεγχθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών και να έχει κριθεί ασφαλής.

«Το ΤΕΕ και οι Έλληνες μηχανικοί εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.

«Το ΤΕΕ με συνέπεια και επιστημοσύνη έχει αναδείξει επί δεκαετίες τί πρέπει να γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αλλά και γενικότερα για τα θέματα ασφάλειας των κτηρίων. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η συμπαράσταση στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή. Η εθελοντική συμμαχία του ΤΕΕ και τού τεχνικού κόσμου της χώρας θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε γρήγορα να γυρίσουν οι πολίτες της Μάνδρας στα σπίτια τους».