• Αναζήτηση
 • Στα χέρια του συριακού στρατού η πόλη Μπουκάμαλ

  Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξεδίωξαν ξανά την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη που παρέμενε στα χέρια των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας, όπου τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν κατέχουν πια παρά μόνο μερικούς θύλακες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξεδίωξαν ξανά την Κυριακή το
  Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη που παρέμενε
  στα χέρια των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας, όπου τα μέλη της
  εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν κατέχουν πια παρά μόνο μερικούς θύλακες.

  Κι ενώ σε ένα άλλο μέτωπο, βομβαρδισμοί των δυνάμεων του καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, στοίχιζαν ακόμη οκτώ ζωές πολιτών και τραυμάτισαν τουλάχιστον 25 άλλους άμαχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στα αντιμαχόμενα μέρη να μη στοχοθετούν πλέον τους άμαχους.

  Ένας εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου σε αυτή την περιοχή κατέγραψε πολύ σκληρές σκηνές, με γιατρούς που προσπαθούσαν να σώσουν βαριά τραυματισμένα παιδιά, κάποια ακρωτηριασμένα.
  Στο ανατολικό μέτωπο, το ΙΚ, το οποίο αφού παρά τη «σθεναρή αντίσταση» που πρόβαλε έχασε την Μπουκάμαλ, δεν ελέγχει πια παρά μόνο μερικούς μικρούς θύλακες στην έρημο της Συρίας, καθώς το «χαλιφάτο» που εγκαθίδρυε το 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk