• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Εντείνονται οι διεργασίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα»

  Η αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα» έχει ξεκινήσει στη Γερμανία με τις διεργασίες μεταξύ των υποψήφιων κομμάτων για συνεργασία να εντείνονται.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Γερμανία: Εντείνονται οι διεργασίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα» | tovima.gr

  Η αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα» έχει
  ξεκινήσει στη Γερμανία με τις διεργασίες μεταξύ των υποψήφιων κομμάτων
  για συνεργασία να εντείνονται.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»
  , ο Μάρτιν Σουλτς αρνείται να χαρακτηρίσει «Τζαμάικα» την κυβέρνηση της Γερμανίας που προσπαθούν να στήσουν η δεξιά Χριστιανική Ενωση με τους Φιλελευθέρους και τους Πράσινους.

  «Η Τζαμάικα είναι μια θαυμάσια χώρα και οι Τζαμαϊκανοί είναι πρωτίστως γνωστοί για την ταχύτητά τους» έλεγε χθες ο Σουλτς. Αντίθετα, οι διερευνητικές διαβουλεύσεις των τεσσάρων κομμάτων κύλησαν μέχρι τώρα με ρυθμό χελώνας. Οι διαφορές παραμένουν πολλές και ο χρόνος τελειώνει. Η Ανγκελα Μέρκελ έθεσε προθεσμία για συμφωνία μέχρι αύριο το βράδυ.

  «Υπάρχουν ακόμα κάποια κομβικά ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία» παραδέχτηκε χθες ο κοινοβουλευτικός ηγέτης της Χριστιανικής Ενωσης Φόλκερ Κάουντερ, όπως οι οικογένειες των προσφύγων και η προστασία του κλίματος. «Αλλά με καλή θέληση μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία» εκτίμησε. Είναι το δεξί χέρι της Μέρκελ, η οποία ενδιαφέρεται διακαώς να πετύχει το εγχείρημα της «Τζαμάικας» προκειμένου να εκλεγεί για τέταρτη φορά καγκελάριος της Γερμανίας. Πρόβλημα για τη συνεργασία με τους Πράσινους δεν έχει, θα μπορούσε να συνεργαστεί και το 2013. Αλλά οι συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ούτε για τους οικολόγους ούτε για τη δεξιά Χριστιανική Ενωση.

  Τι δείχνουν τα γκάλοπ

  Τώρα η κυβερνητική συνεργασία είναι η μόνη διέξοδος για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Οι Σοσιαλδημοκράτες ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μπουν ξανά σε κυβέρνηση της Μέρκελ. «Εάν, παρά τις προβλέψεις, αποτύχει η «Τζαμάικα», το SPD είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο σε επίπεδο προσώπων και οργάνωσης για νέα προσφυγή στις κάλπες», ήταν η τελευταία δήλωση που έκανε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς.

  Αλλά και νέες εκλογές δεν θα άλλαζαν τους συσχετισμούς που προέκυψαν τον Σεπτέμβριο. Δημοσκόπηση που δημοσίευσε η χθεσινή «Μπιλντ» δίνει στη Χριστιανική Ενωση της Μέρκελ 32%, στο SPD του Σουλτς 20%, στο ακροδεξιό ΑfD 13,5%, στους Φιλελευθέρους 10,5%, στην «Αριστερά» 10,5%. Το μόνο που θα έβγαινε κερδισμένο από μια νέα προσφυγή στις κάλπες είναι το ακροδεξιό ΑfD που θα καρπωθεί την αδυναμία των συστημικών κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk