• Αναζήτηση
 • Κώδωνα κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ για λιμό και χολέρα στην Υεμένη

  Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Υεμένη ζήτησε την Τρίτη από τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό να ανοίξει όλα τα λιμάνια της χώρας, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αντιστραφούν οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί στη μάχη κατά της χολέρας και του λιμού, με επτά εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν ήδη «σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές του λιμού».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Υεμένη ζήτησε την Τρίτη από τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό να ανοίξει όλα τα λιμάνια της χώρας, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αντιστραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη μάχη κατά της χολέρας και του λιμού, με επτά εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν ήδη «σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές του λιμού».

  Ο Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ δήλωσε ότι στη βόρεια Υεμένη υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου ντίζελ για 20 ημέρες, το οποίο είναι απαραίτητο για την άντληση νερού και την καταπολέμηση της επιδημίας χολέρας.

  Επίσης, τα αποθέματα βενζίνης αρκούν για 10 ημέρες, ενώ δεν υπάρχει προοπτική για άμεσο ανεφοδιασμό.

  Στο μεταξύ η εθνική αεροπορική εταιρεία της Υεμένης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια εμπορική πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν, αφού έλαβε τη σχετική άδεια.

  Αξιωματούχος της Yemenia airlines δήλωσε ότι ένα αεροπλάνο απογειώθηκε από το Κάιρο και προσγειώθηκε στο Άντεν σήμερα, προτού επιστρέψει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία.

  Ο υπουργός Μεταφορών της Υεμένης Μούραντ αλ Χαλίμι είχε δηλώσει ότι οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Άντεν και της Σειγούν, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, θα ξεκινούσαν την Κυριακή.

  Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που δρα στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και υπέρ της κυβέρνησης Χάντι έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα χερσαία περάσματα προς τη χώρα σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η παροχή όπλων στους αντάρτες από το Ιράν.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk