• Αναζήτηση
 • Ο Τραμπ επαίνεσε το βασιλιά Σαλμάν για τις εκκαθαρίσεις

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ των εκκαθαρίσεων που εξαπέλυσε ο μέλλων

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ των εκκαθαρίσεων που εξαπέλυσε ο μέλλων μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας στο βασίλειο, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του – την εκστρατεία του «κατά της διαφθοράς», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρώην υπουργοί καθώς και ισχυροί επιχειρηματίες.

  Ο Τραμπ, που καλλιεργεί πολύ θερμότερες σχέσεις με το Ριάντ απ’ ό,τι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη στο Βασιλιά Σαλμάν και τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας», μετά τις μαζικές συλλήψεις που επισήμως έχουν στόχο την πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους της πάμπλουτης ελίτ της χώρας.

  Ο Τραμπ έκρινε ότι ο σαουδάραβας βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος «ξέρουν ακριβώς τι κάνουν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι από αυτούς που μεταχειρίζονται σκληρά «άρμεγαν» τη χώρα τους για χρόνια!».

  Να εδραιώσει την εξουσία του

  Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη Σαουδική Αραβία.

  Ο διωγμός προστίθεται σε σειρά κινήσεων του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να αυξήσει τη σαουδαραβική επιρροή διεθνώς και να εδραιώσει την εξουσία του στο εσωτερικό.

  Το πρώτο ταξίδι που έκανε ο Τραμπ στο εξωτερικό αφού ανέλαβε την προεδρία είχε προορισμό τη Σαουδική Αραβία, όπου ο βασιλιάς Σαλμάν του επιφύλαξε εξαιρετικά θερμή υποδοχή.

  Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Ριάντ είχαν δοκιμαστεί επί των ημερών του Ομπάμα, καθώς οι σαουδάραβες είχαν θεωρήσει ότι η διαπραγμάτευση που οδήγησε στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμέρισε τη συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk