• Αναζήτηση
 • Λίβανος: Ανύπαρκτο το σενάριο δολοφονίας του πρωθυπουργό λέει ο στρατός

  Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι δεν διαπίστωσε την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα, μια ημέρα μετά την αναφορά από τον πρωθυπουργό Σαάντ αλ Χαρίρι σχεδίου κατά της ζωής του κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του. Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διαθέτει πέραν των συνεχιζόμενων συλλήψεων και ερευνών δεν αποκάλυψαν «την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα». Ο Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Κυριακή την παραίτησή του επικαλούμενος σχέδιο κατά της ζωής του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι δεν διαπίστωσε την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα, μια ημέρα μετά την αναφορά από τον πρωθυπουργό Σαάντ αλ Χαρίρι σχεδίου κατά της ζωής του κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

  Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διαθέτει πέραν των συνεχιζόμενων συλλήψεων και ερευνών δεν αποκάλυψαν «την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα».

  Ο Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Κυριακή την παραίτησή του επικαλούμενος σχέδιο κατά της ζωής του και λέγοντας ότι το κλίμα στη χώρα του μοιάζει με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την δολοφονία του πατέρα του Ραφίκ αλ-Χαρίρι, ο οποίος ήταν επίσης πρωθυπουργός, το 2005.

  Άσκησε κριτική εναντίον του Ιράν και του συμμάχου του στον Λίβανο, της οργάνωσης Χεζμπολάχ, για τον ρόλο τους στην χώρα του και σε άλλες αραβικές χώρες.

  Την Παρασκευή ο Χαρίρι μετέβη στο Ριάντ και δεν επέστρεψε στον Λίβανο. Η ανακοίνωση της παραίτησής του έγινε τηλεοπτικά από άγνωστη τοποθεσία. Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους σφοδρότερους εχθρούς του Ιράν.

  Το Λίβανο, που έχει βιώσει πολυετείς εμφυλίους, πολεμικές συρράξεις με τις γειτονικές της χώρες, συριακή κατοχή, βομβιστικές επιθέσεις και οικονομικές δυσκολίες κινδυνεύει, να βυθιστεί και πάλι στη θρησκευτική βία ανάμεσα στους λιβανέζους σιίτες και τους σουνίτες μουσουλμάνους χωρίς πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

  Η παραίτηση Χαρίρι ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, που στήριζε στην κυβέρνηση συνασπισμού με όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας τις ελπίδες της για ένα πιο σταθερό πολιτικό κλίμα στο Λίβανο.

  «Ζούμε σε κλίμα παρόμοιο με αυτό που επικρατούσε πριν από τη δολοφονία του μάρτυρα πατέρα μου Ραφίκ αλ Χαρίρι» δήλωσε ο Σαάντ σε διάγγελμα από άγνωστο τόπο στη Σαουδική Αραβία.

  «Διαισθάνθηκα ότι υπάρχει σχέδιο κατά της ζωής μου. Με βάση τις πεποιθήσεις και τις αρχές που κληρονόμησα από τον δολοφονημένο πατέρα μου Ραφίκ αλ Χαρίρι και τις αρχές της Επανάστασης των Κέδρων, αναγγέλλω ότι δεν συμφωνώ να δυσαρεστήσω τους Λιβανέζους…και εξαγγέλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk