• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Τσαβούσογλου – Γκάμπριελ και απελευθέρωση γερμανού υπήκοου

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε σήμερα στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αυτών συμμαχικών χωρών στο ΝΑΤΟ έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε σήμερα Σάββατο στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αυτών συμμαχικών χωρών στο ΝΑΤΟ έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.

  Οι Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου συζήτησαν για «τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τα δύσκολα θέματα και τις προσδοκίες και των δύο πλευρών» στη διάρκεια ανεπίσημης συνάντησης στην τουρκική πόλη Αττάλεια, ανακοίνωσε μέσω Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης ενός ακόμη γερμανού υπήκοου, ο οποίος εκρατείτο στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. Με την απελευθέρωσή του, εννέα γερμανοί υπήκοοι παραμένουν σε τουρκικές φυλακές.

  Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπέστησαν πλήγμα μετά την έναρξη της επιχείρησης καταστολής από τον πρόεδρο Ερντογάν εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο χρόνο. Η Γερμανία άσκησε κριτική εις βάρος των μαζικών συλλήψεων και αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα τα οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι εμπλέκονται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk