• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Αρνείται όσα είπε σε χήρα στρατιώτη

  Σε νέα αντιπαράθεση με βουλευτή των Δημοκρατικών ενεπλάκη ο Ντόναλντ Τραμπ για τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος είπε στη χήρα ενός στρατιώτη που έπεσε στη μάχη ότι ο σύζυγός της «ήξερε σε τι είχε δεσμευτεί». «Δεν άκουσα όλη την τηλεφωνική συνδιάλλεξη αλλά τον άκουσα να λέει: «είμαι βέβαιος ότι ήξερε σε τι είχε δεσμευτεί, αλλά παραμένει οδυνηρό», ειπε η Φρεντερίκα Γουίλσον μιλώντας στο CΝΝ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε νέα αντιπαράθεση με βουλευτή των Δημοκρατικών ενεπλάκη ο Ντόναλντ Τραμπ για τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος είπε στη χήρα ενός στρατιώτη που έπεσε στη μάχη ότι ο σύζυγός της «ήξερε σε τι είχε δεσμευτεί».

  Ο 25χρονος στρατιώτης Λα Ντέιβιντ Τ. Τζόνσον σκοτώθηκε όταν έπεσε σε ενέδρα στον Νίγηρα, στις αρχές Οκτωβρίου. Η σορός του έφτασε την Τρίτη στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, στη Φλόριντα. Ενώ κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο για να την παραλάβει, η Μιέσια Τζόνσον, που είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο αυτοκίνητό της, σύμφωνα με τη βουλευτή Φρεντερίκα Γουίλσον.

  «Δεν άκουσα όλη την τηλεφωνική συνδιάλλεξη αλλά τον άκουσα να λέει: «είμαι βέβαιος ότι ήξερε σε τι είχε δεσμευτεί, αλλά παραμένει οδυνηρό», ειπε η Γουίλσον μιλώντας στο CΝΝ.

  «Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο πρόεδρος Τραμπ) είναι άρρωστος. Έχει καρδιά από πέτρα και δεν αισθάνεται οίκτο ή συμπόνια για κανένα. Ήταν μια χήρα που πενθούσε» πρόσθεσε.

  «Η βουλευτής των Δημοκρατικών επινόησε αυτό που είπα στη σύζυγο ενός στρατιώτη που έπεσε στη μάχη (και έχω αποδείξεις). Θλιβερό» έγραψε το πρωί στο Twitter ο Τραμπ.

  Γουίλσον: Δεν ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο, έχω αποδείξεις

  Η Γουίλσον πάντως έσπευσε να διαψεύσει τη διάψευση: «Δεν ξέρω για τι είδους αποδείξεις μιλάει. Δεν ήμουν μόνο εγώ στο αυτοκίνητο και έχω για εγώ αποδείξεις».

  Το τηλεφώνημα του Τραμπ στη χήρα του στρατιώτη έχει γίνει θέμα στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η Γουίλσον έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις, όπου υποστηρίζει ότι η χήρα στεναχωρήθηκε επειδή ο πρόεδρος δεν γνώριζε το όνομα του συζύγου της. «Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Έκλαιγε συνεχώς και όταν έκλεισε το τηλέφωνο, με κοίταξε και μου είπε: «Δεν θυμόταν ούτε το όνομά του». Αυτό την πείραξε πραγματικά» πρόσθεσε η βουλευτής, καταγγέλλοντας την «αναίσθητη» συμπεριφορά του προέδρου.

  Η περίπολος στην οποία συμμετείχε ο Λα Ντέιβιντ Τ. Τζόνσον έπεσε σε ενέδρα στις 4 Οκτωβρίου κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με το Μαλί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες.

  Ο Τραμπ δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν επικοινώνησε νωρίτερα με τους συγγενείς των πεσόντων ενώ στη συνέχεια προκάλεσε νέες αντιδράσεις, όταν δήλωσε λανθασμένα ότι ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι Αμερικανοί πρόεδροι δεν τηλεφωνούσαν στις οικογένειες των στρατιωτών, όπως απαιτεί η παράδοση.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk