• Αναζήτηση
 • Πούτιν: Πιθανή η παράταση της συμφωνίας με ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου

  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί έως το τέλος του 2018 η συμφωνία με τις χώρες του ΟΠΕΚ, που αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί στα τέλη Μαρτίου, οπότε λήγει η ισχύουσα συμφωνία. Το ζήτημα που αφορά την προοπτική της συμφωνίας θα συζητηθεί στην συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί έως το τέλος του 2018 η συμφωνία με τις χώρες του ΟΠΕΚ, που αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ ««Russian Energy Week 2017».

  «Αυτό που συμφωνήσαμε με τον ΟΠΕΚ είναι προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας» είπε ο πρόεδρος Πούτιν. «Δεν αποκλείω την παράταση της συμφωνίας. Αλλά αυτό θα το δούμε αναλόγως με την κατάσταση στα τέλη Μαρτίου. Νομίζω ότι είναι εφικτό. Εάν μιλάμε για το πόσο μπορεί να παραταθεί, θα έλεγα ότι η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ θα μπορούσε να παραταθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2018».

  Η ισχύς της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του ΟΠΕΚ, Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών η οποία προέβλεπε την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, λήγει τον Μάρτιο του 2018.

  Το ζήτημα που αφορά την προοπτική της συμφωνίας θα συζητηθεί στην συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου, παρότι νωρίτερα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραταθεί η συμφωνία για τρεις έως έξι μήνες.

  Αύριο, 5 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος θα συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Ιμπν Αμπντέλ –Αζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ρωσία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk