• Αναζήτηση
 • Καταλωνία: Πιο κοντά στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας μετά τις επικρίσεις Φίλιππου

  Δεν οδηγείται σε εκτόνωση η πολιτική κρίση στην Ισπανία. Μετά το διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου, ο οποίος κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ότι ενήργησε εκτός νόμου με το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόντ ανακοίνωσε ότι θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της επαρχίας μέσα σε λίγες ημέρες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν οδηγείται σε εκτόνωση η πολιτική κρίση στην Ισπανία. Μετά το
  διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου, ο οποίος κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση
  της Καταλωνίας ότι ενήργησε εκτός νόμου με το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος
  της τοπικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόντ ανακοίνωσε ότι θα ανακηρύξει
  την ανεξαρτησία της επαρχίας μέσα σε λίγες ημέρες.

  Ο βασιλιάς Φίλιππος, σε σπάνιο διάγγελμά του, τόνισε πως ισπανικό κράτος οφείλει να διασφαλίσει τη συνταγματική τάξη στην Καταλονία και εξαπέλυσε κατηγορώ εναντίον των καταλανικών Αρχών, λέγοντας ότι επέλεξαν να ενεργήσουν με πλήρη ανευθυνότητα «εκτός νόμου» και δημοκρατικής νομιμότητας.

  Η Καταλωνία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής Κάρλες Πουτζντεμόντ στο BBC, αψηφώντας τη Μαδρίτη κι επιχειρώντας να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού που όριζε ο νόμος που προέβλεπε τη διεξαγωγή του—απαγορευμένου από τις ισπανικές αρχές—δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση.

  Ο Πουτζντεμόντ τόνισε πως η κυβέρνησή του θα «ενεργήσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης» κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση την Τρίτη.

  Ερωτηθείς από το δίκτυο τι θα κάνει εάν η ισπανική κυβέρνηση επέμβει και αναλάβει εκείνη τον έλεγχο της διακυβέρνησης της Καταλωνίας, απάντησε ότι αυτό «θα ήταν ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk