• Αναζήτηση
 • Καταδίκες στρατιωτικών για απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν στο πραξικόπημα

  Τις πρώτες ετυμηγορίες στη δίκη των 40 στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 άρχισε να ανακοινώνει το τουρκικό δικαστήριο. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων, σύμφωνα με το Reuters.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις πρώτες ετυμηγορίες στη δίκη των 40 στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 άρχισε να ανακοινώνει το τουρκικό δικαστήριο. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων, σύμφωνα με το Reuters.

  Το δικαστήριο βρίσκεται στη  Μούγλα κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Ερντογάν και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύχτα του πραξικοπήματος.

  Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.
  Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk