• Αναζήτηση
 • Καναδάς: Οι αρχές είχαν «αθωώσει» τον τρομοκράτη παρά τις καταγγελίες

  Ως «τρομοκρατικές ενέργειες» αντιμετωπίζει η αστυνομία του Καναδά τις επιθέσεις βίας που έγιναν το βράδυ στο Έντμοντον, μετά τον τραυματισμό αστυνομικού από άντρα που οδηγούσε αυτοκίνητο. Ο δράστης στη συνέχεια, μαχαίρωσε τον αστυνομικό, ενώ έπεσε επάνω σε τέσσερις περαστικούς, οδηγώντας ένα δεύτερο όχημα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η αστυνομία του Καναδά γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Εντμοντον είναι υπήκοος Σομαλίας, στον οποίο έχει χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα.

  Απέφυγε να δημοσιοποιήσει το όνομα του υπόπτου, ανέφερε πάντως ότι οι αρχές είχαν ερευνήσει το 2015 καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο άνδρας αυτός είχε προσηλυτιστεί σε εξτρεμιστική ιδεολογία, αλλά είχαν αποφανθεί τότε πως δεν αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια των Καναδών.

  Η αστυνομία αντιμετωπίζει τις επιθέσεις αυτές ως «τρομοκρατικές ενέργειες». Ο δράστης οδηγούσε αυτοκίνητο και έπεσε πάνω στον αστυνομικό, τον οποίο στη συνέχεια μαχαίρωσε, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του, οδηγώντας άλλο όχημα, έπεσε επάνω σε τέσσερις περαστικούς.

  Τόσο ο αστυνομικός όσο και τα άλλα θύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

  Λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων από τις επιθέσεις που δέχθηκαν δεν έγιναν γνωστές, ενώ η υγεία του αστυνομικού αναμένεται ότι θα αποκατασταθεί, σύμφωνα μετο καναδικό CTV News.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk