Ιταλία: Σε διαμερίσματα πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν βιαίως από πλατεία της Ρώμης

Μερική λύση βρέθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα της Ρώμης, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.

Μερική λύση βρέθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα της Ρώμης, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.

Η χρήση αντλιών νερού και η προτροπή στη βία από ιθύνοντα της αστυνομίας προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, όμως, στο τέλος των επεισοδίων, ένας από τους αστυνομικούς αγκάλιασε μια από τις γυναίκες που δεν ήξεραν, ουσιαστικά, πού να περάσουν τη νύχτα.

Σήμερα, ο δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι 40 πρόσφυγες που είναι σε κατάσταση μεγαλύτερης δυσκολίας πρόκειται να φιλοξενηθούν σε έξι διαμερίσματα, τα οποία διετέθησαν από την εταιρία στην οποία ανήκε και το κτίριο της πλατείας Ιντιπεντέντσα, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη αυτή φάση, η φιλοξενία θα διαρκέσει έξι μήνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο της Αιώνιας Πόλης.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αποφάσισε να ταχθεί ανοικτά στο πλευρό της ιταλικής αστυνομίας, παρά τις κριτικές που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες.

«Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και ότι οι αστυνομικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν την εκτράχυνση της κατάστασης», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής.

Σε ότι αφορά, τέλος, τη δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία ανήκει, επίσης, στα Πέντε Αστέρια, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι «πρέπει να ασχοληθεί και με το μεταναστευτικό, αλλά πρώτα απ’ όλα, η Ράτζι πρέπει να ασχοληθεί με τους ρωμαίους πολίτες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk