• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Αύξηση στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και όχι απόσυρση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον νέο στόχο του να εμποδίσει το Αφανιστάν στο να γίνει ένας ασφαλής τόπος για τζιχαντιστές που είναι ταγμένοι σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, δημοσιοποίησε χθες με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

  Ο Ρεμπουπλικανός Πρόεδρος παρεμβαίνοντας στην πιο δημοφική ζώνη τηλεθέασης αναθεώρησε τις αρχικές του απόψεις σύμφωνα με τις οποίες ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είχε κοστίσει υπερβολικά σε ζωές και χρήματα στις ΗΠΑ και δήλωσε πως η απόσυρση από τη μακροβιότερη στρατιωτική εμπλοκή της Αμερικής δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα.

  Με τη δήλωσή του αυτή ο Πρόεδρος Τραμπ ουσιαστικά «άνοιξε» το δρόμο για αύξη των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή ακολουθώντας τους συμβούλους της εθνικής ασφαλείας σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση της Καμπούλ για να μην ανατραπεί από τους Ταλιμπάν.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001 μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι ΗΠΑ στους δίδυμους πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου.

  «Το αρχικό μου ένστικτο ήταν η απόσυρση», είπε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος για να προσθέσει ότι τον έπεισαν  οι σύμβουλοί του της εθνικής ασφάλειας να ενισχύσει την στήριξη της κυβέρνησης στην Καμπούλ, που στηρίζει η Αμερική, ώστε να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν να την ανατρέψουν.

  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ανέφερε πόσοι στρατιώτες θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις σκοπεύει να στείλει άλλους 4.000 εκτός τους 8.400 που ήδη έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

  Κόσμος