Κένυα: Προηγείται ο νυν πρόεδρος, για «πλαστά» αποτελέσματα μιλά η αντιπολίτευση

Ο νυν πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα πήρε ισχυρό προβάδισμα στην αρχική καταμέτρηση ψήφων των εκλογών που έλαβαν χώρα την Τρίτη στη χώρα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αμφισβητεί τα μερικά αποτελέσματα, ενώ η εκλογική επιτροπή συνιστά ηρεμία έως ότου η καταμέτρηση ολοκληρωθεί.

Ο νυν πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα πήρε ισχυρό προβάδισμα στην αρχική καταμέτρηση ψήφων των εκλογών που έλαβαν χώρα την Τρίτη στη χώρα.

Ο Κενυάτα απέσπασε το 55% της έως τώρα καταμέτρησης, έναντι του 44% του αντιπάλου του, Ράιλα Οντίγκα και ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση απορρίπτει τα μερικά αποτελέσματα, υποστηρίζοντας ότι η εκλογική επιτροπή δεν έχει προσκομίσει τα έγγραφα, που να αποδεικνύουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

«Είναι πλαστά και ψεύτικα» δήλωσε ο Οντίγκα, ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε ό,τι χρειάζεται από τους ανθρώπους μας για να αποδείξουμε ότι προηγούμαστε και μάλιστα με διαφορά».

Την ίδια στιγμή, η εκλογική επιτροπή προτρέπει τον κόσμο να αναμένει με ηρεμία τα αποτελέσματα.

Πολλοί είναι όσοι φοβούνται την επανάληση της βίας που ακολούθησε τις εκλογές του 2007, όπου περισσότεροι από 1.100 Κενυάτες έχασαν τη ζωή τους.

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, προτρέπουμε τους Κενυάτες να συγκρατηθούν, καθώς αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα».

Η διαδικασία της ψηφοφορίας την Τρίτη ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ ο Κενυάτα δήλωσε πως ελπίζει σε μια δεύτερη προεδρική θητεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk