Μουρμούρας: Το QE θα ανοίγε το δρόμο για την επιστροφή στις αγορές

Η αγορά ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επάνοδο της χώρας στις αγορές, δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την Πέμπτη Γιάννης Μουρμούρας.

Η αγορά ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επάνοδο της χώρας στις αγορές, είπε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την Πέμπτη.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα ήταν καταλύτης για την επιστροφή της στις διεθνείς χρηματαγορές κάποια στιγμή εντός του πρώτου τριμήνου του 2017», είπε ο Γιάννης Μουρμούρας σε ομιλία του στην Νέα Υόρκη.

Ο Μουρμούρας πρόσθεσε ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιόγησης και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που αποτελούν προϋποθέσεις για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, «κοστίζουν» στη χώρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk