ΓΣΕΕ: Το πόρισμα των σοφών δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις των εργαζομένων

Το πόρισμα των “λεγόμενων σοφών” δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που απαιτείται, είναι κατά τη δεύτερη διαπραγμάτευση που το επίδικο ζήτημα είναι τα εργασιακά, η κυβέρνηση να κρατήσει σταθερά «αυτό που ονομάσαμε εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, που τη διαμόρφωσε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων)».

«Το πόρισμα των “λεγόμενων σοφών” δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ημερίδας, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», που διοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).

Όπως είπε, μίνιμουμ συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει, ενώ χαρακτήρισε ισχυρό «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης, αυτό που συμφωνήθηκε, το 2014, στη Γενεύη και, πρόσφατα επικαιροποιήθηκε, το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης».

«Όσο γι’ αυτά που κυκλοφορούν στη δημόσια συζήτηση ή που ακούγονται και από κάποιους δήθεν σοφούς, για να μην πληρώνονται και οι μη απεργοί εργαζόμενοι στις περιπτώσεις απεργιών για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για το λοκ-άουτ στην ουσία, είναι ο παρονομαστής μίας κοινής επιδίωξης- να μην υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας» συμπλήρωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, αυτό που απαιτείται, είναι κατά τη δεύτερη διαπραγμάτευση που το επίδικο ζήτημα είναι τα εργασιακά, η κυβέρνηση να κρατήσει σταθερά «αυτό που ονομάσαμε εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, που τη διαμόρφωσε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk