Κυρ.Μητσοτάκης: Αναστρέψιμη απολύτως η διαφορά με τον Μεϊμαράκη

«Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ αναδείχθηκε δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%..

«Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ αναδείχθηκε δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%.
Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος ότι εφόσον κερδίσει την εκλογική μάχη στις 10 Ιανουαρίου, τότε στις επόμενες εθνικές εκλογές «θα κερδίσω τον Αλ.Τσίπρα».

«Είμαι ακριβώς το αντίθετο από τον κ. Τσίπρα. Ο Αλ.Τσίπρας θα αισθανόταν άβολα απέναντί μου» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Β.Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για «επιλογή στασιμότητας», αλλά ξεκαθάρισε πως η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει και σε περίπτωση που χάσει τη μάχη των εκλογών τότε θα στηρίξει «χωρίς αστερίσκους» τον νέο πρόεδρο.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι εάν καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, τότε θα προχωρήσει σε μία «προεδρία τομής», με γενναίες καταστατικές αλλαγές. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα αξιολογήσει τα στελέχη «με βάση την αξία τους και όχι ποιον στήριξαν προεκλογικά».

«Έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η ΝΔ. Η ιστορία των φαξ δείχνει ότι οργανωτικά μείναμε στον 20ό αιώνα» δήλωσε.

Σχολιάζοντας το ποσοστό που απέσπασε στον α’ γύρο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και γι’ αυτό η διαφορά με τον Β.Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη» στον β’ γύρο.

«Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Πήρα το στοίχημα και μίλησα με ορθό πολιτικό λόγο» είπε.

Στο ερώτημα εάν στις 10 Ιανουαρίου αναμετρώνται «καραμανλικοί-μητσοτακικοί», ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διαχωρισμούς του προηγούμενου αιώνα».

«Δεν ζητώ πτώση της κυβέρνησης»

Σε ερώτηση εάν προτίθεται να στηρίξει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, «αν δεν ανακρούσει πρύμναν στον τομέα της Παιδείας», ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ «δεν θα γίνει δεκανίκι» της κυβέρνησης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν ζητεί την πτώση της κυβέρνησης «γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ως Νέα Δημοκρατία, αλλά σύντομα θα είμαστε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk