ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Podemos αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας»

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και σημειώνει ότι σηματοδοτεί ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, «που βαθαίνει το ρήγμα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη και ανοίγει τον δρόμο σε ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η 20ή Δεκέμβρη αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι, παρά τις κραυγές του συντηρητικού μπλοκ, η Ευρώπη αλλάζει!» και πως «οι αγώνες του ισπανικού και του ελληνικού λαού, οι αγώνες των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, δικαιώνονται».

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «μετά από 35 χρόνια κυριαρχίας, το δικομματικό σύστημα κατέρρευσε». Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η συντριβή που υπέστη το κόμμα της Ισπανικής Δεξιάς, είναι ξεκάθαρη», σημειώνοντας: «Μετά από 4 χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση και εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κατέκτησε μεν την 1η θέση, χάνοντας όμως το 1/3 των δυνάμεων του σε σχέση με τις εκλογές του 2011». Τονίζει, δε, ότι «ο εκλογικός χάρτης της Ισπανίας σφραγίζεται από την άνοδο των Ποδέμος, οι οποίοι με ποσοστό 20,65% αποτελούν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή της επόμενης μέρας».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με το συμπέρασμα: «Η άνοδος των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τα μεγαλειώδη κοινωνικά κινήματα που συγκλόνισαν όχι μόνο την Ισπανία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, σηματοδοτεί μία ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που βαθαίνει το ρήγμα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη και ανοίγει το δρόμο σε ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk