Πλακιωτάκης στο ΕΛΚ: Χρειάζονται hotspots και πέραν των συνόρων μας

Την ανάγκη πρωτοβουλιών από την ΕΕ, ώστε να δημιουργηθούν hotspots και πέραν των ελληνικών συνόρων, σημείωσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι ίδια η φύλαξη των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων.

Την ανάγκη πρωτοβουλιών από την ΕΕ, ώστε να δημιουργηθούν hotspots και πέραν των ελληνικών συνόρων σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ιορδανία, σημείωσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι ίδια η φύλαξη των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων.

«Το κρίσιμο για την Ελλάδα συμπέρασμα, που προκύπτει από τη συνάντηση, είναι ότι παρά την καθυστερημένη αντίδραση της ΕΕ, η οποία διόγκωσε το πρόβλημα, τα κράτη μέλη της ΕΕ πλέον, δρουν πιο συλλογικά και πιο συντεταγμένα.

» Το κοινό μας κεκτημένο, όπως για παράδειγμα η ζώνη Σένγκεν, είναι επιτεύγματα που δεν μπορούμε να τα απεμπολήσουμε στην πρώτη δυσκολία» ανέφερε.

Συμπλήρωσε με έμφαση ότι είναι άλλο πράγμα η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και άλλο η φύλαξη των χερσαίων συνόρων. «Δεν είναι ίδια τα δεδομένα, δεν μπορούν να υπάρξουν οι ίδιες πολιτικές φύλαξης».

«Ζούμε σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι βασικές αρχές και η συνοχή της Ένωσης. Για αυτό και η απάντησή μας οφείλει να είναι Ευρωπαϊκή.

» Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα που θα προτάξουμε και θα παρουσιάσουμε ως ΕΛΚ. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η προσέγγιση που θα πρέπει να παρουσιάσουμε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα.

» Δυστυχώς, το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ένα θέμα που μπορεί να τύχει εύκολα εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης. Το αποτέλεσμα όμως αυτών των επιλογών θα είναι συνολικά οδυνηρό για όλους μας.

» Διότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο που η Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα της ιστορίας. Η Ευρώπη είναι πλέον αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής και συλλογικής ευθύνης.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk