Νέα κλήση του Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών Βουλής

Tην κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Δημοσίου-Siemens, επί των ημερών του νυν διοικητή της ΤτΕ ως υπουργού Οικονομικών. Την κλήση και του Ευκλ.Τσακαλώτου ζήτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Tην κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής, με αντικείμενο της συνεδρίασης το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ του Δημοσίου και της Siemens, επί των ημερών του σημερινού διοικητή της ΤτΕ ως υπουργού Οικονομικών.

Η ακρόαση του διοικητή θα καθοριστεί σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Στουρνάρα.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα επιδιωχθεί να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που οι υποχρεώσεις του κ. Στουρνάρα δεν επιτρέπουν να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής στο προσεχές διάστημα, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε να συμβεί αυτό κατόπιν των εορτών.

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν να προσέλθει και ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή, ώστε να καταθέσει τη θέση του Δημοσίου επί του θέματος.

Οι δουλευτές εξήγησαν ότι η συμφωνία με την Siemens ήδη εφαρμόζεται και πρέπει να γνωρίσει η Επιτροπή αν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή κυβέρνηση η συμφωνία αυτή, όπως και το νομικό πλαίσιο εφαρμογής της.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, έγινε συζήτηση επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) του 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk