ΠαΣοΚ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο προσφυγικό

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το προσφυγικό απογοήτευσε και όσους πίστευαν ότι έστω και αργά η κυβέρνηση εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το προσφυγικό απογοήτευσε και όσους πίστευαν ότι έστω και αργά η κυβέρνηση εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο» αναφέρει το ΠαΣοΚ, σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Περηφανεύεται για την επιτυχία της επιχείρησης καταγραφής των προσφύγων, την επόμενη μέρα της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για την καθυστέρηση αποστολής στοιχείων ταυτοποίησης για 371.000 ανθρώπους.

» Σήμερα τα hot spots έγιναν κέντρα ταυτοποίησης, μίλησε για χώρους προσωρινής φιλοξενίας των υπό μετεγκατάσταση προσφύγων και επιτέθηκε πάλι σε δημάρχους. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι για τις καθυστερήσεις σε αναγκαίες παρεμβάσεις.

» Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί αλλά δεν προβλέπεται πουθενά να υπακούει στο ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ της κυβέρνησης. Χρειάζεται ειλικρινής διάλογος και συνεργασία.

» Ο κ. Τσίπρας δεν ζητά από την αντιπολίτευση συνεργασία, ζητά τη σιωπή της. Επικαλείται εθνικούς λόγους που ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό, δημιούργησε. Την ίδια ώρα ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα στρατόπεδο για την ‘τιμή των όπλων’.

» Υπενθυμίζουμε όμως στον πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εθνικά και ανθρωπιστικά υπεύθυνα σε αυτό το ζήτημα, τόσο με τις παρεμβάσεις της προέδρου του Φώφης Γεννηματά στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Μάλτα, όσο και με την συμφωνία του στην συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

» Βρισκόμαστε σε οριακές στιγμές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους αυτοσχεδιασμούς και να εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες.

» Ο επερχόμενος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει για ακόμη μια φορά αιφνιδιάσει την κυβέρνηση. Εμείς έχουμε πάψει να αιφνιδιαζόμαστε γιατί η πέρα από τα όρια ανεπάρκεια της είναι πλέον γνωστή σε όλους.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk