Αλλαγές στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Megaron Plus την Παρασκευή

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Megaron Plus ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λόγω της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού, η έναρξη της τελετής βράβευσης του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», που ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του Megaron Plus για την Παρασκευή στις 19:00, μετατίθεται στις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει κανονικά στις 17:30.

Η επιστημονική ημερίδα του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», η οποία ήταν επίσης προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2/10 μεταφέρεται στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών τις ώρες 09.00 -17.30.

Ακόμη, η προγραμματισμένη διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ντάνι Ρόντρικ «Διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη – Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Διδάγματα από εμπειρίες άλλων χωρών» που γίνεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNDP), το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 18:00 στο Αμφιθέατρο «Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά», στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, Αθήνα).

Δύο στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (από 12.00-15.00 και από 17.00-20.00) εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε συνέλευση των εργαζομένων η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30/9. Οι στάσεις πραγματοποιούνται, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

«Η δυσχερής οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΜΜΑ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κατάφερε μέχρι τώρα να εμποδίσει την λειτουργία του» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όλες οι παραγωγές, οι συναυλίες και οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Με τους εργαζόμενους πάντα στη θέση τους, έτοιμους να προσφέρουν στο κοινό υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό των πέντε ετών, παρά τις ενέργειες και τις επίμονες προειδοποιήσεις των εργαζομένων προς τη Διοίκηση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού γιγαντώθηκε. Τους τελευταίους πέντε μήνες, και όχι για πρώτη φορά, η καταβολή των μισθών έχει καταστεί αδύνατη. Ολοι εμείς που εργαζόμαστε εδώ, δίνοντας το παρών καθημερινά, έχουμε φτάσει πλέον σε οριακά επίπεδα διαβίωσης».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με την επισήμανση πως η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί, περιμένοντας την επίλυση των προβλημάτων του Μεγάρου. «Διεκδικούμε μια μόνιμη λύση προς το συμφέρον του πολιτισμού και των εργαζομένων στο χώρο αυτό» καταλήγει η ανακοίνωση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk