ΤΧΣ: Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου ζήτησε η κυβέρνηση

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε η κυβέρνηση.

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε η κυβέρνηση.
Το κυβερνητικό αίτημα σχετίζεται με την εμπλοκή του ονόματος της κυρίας Σακελλαρίου στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο διατέλεσε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.
Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται.
Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κυρία Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.
Στο θέμα, που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη η οποία διερευνά την υπόθεση, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού briefing στους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όπως σημείωσε, «αυτά είναι ζητήματα που από τη μία πλευρά αφορούν στη Δικαιοσύνη, επομένως δεν θέλω να κάνω σχόλιο σε επίπεδο Δικαιοσύνης», ωστόσο υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή που τίθεται θέμα σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο ΤΧΣ σε ζητήματα ανοιχτά με τη δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης».
Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk