Η ώρα των αποφοίτων

Έκθεση που τιτλοφορείται «15 are not enough» (15 δεν αρκούν) και περιέχει έργα των αποφοίτων του διοργανώνει το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του, στο Πεδίον του Άρεως, στον Βόλο, από την Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Έκθεση που τιτλοφορείται «15 are not enough» (15 δεν αρκούν) και περιέχει έργα των αποφοίτων του διοργανώνει το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του, στο Πεδίον του Άρεως, στον Βόλο, από την Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου. Αφορμή για την έκθεση, η συμπλήρωση των 15 ετών λειτουργίας του τμήματος. Δεκαπέντε χρόνια μετά την εγγραφή τους στις πρώτες λίστες του τμήματος, μια νέα γενιά αρχιτεκτόνων συναντιέται και συστήνεται ξανά.

Παραγωγικοί και ευρηματικοί μέσα στην κρίση, οι αρχιτέκτονες επεκτείνουν την δραστηριότητά τους πέρα από κτιστά έργα και σε άλλα πεδία όπως η γραφιστική, η σκηνογραφία, τα εικαστικά, ο σχεδιασμός μικρής κλίμακας, η ενδυματολογία, οι διαδικτυακές και ψηφιακές εφαρμογές, η θεωρία και άλλα, αναπτύσσοντας έτσι δείγματα μια συνδυαστικής πρακτικής.
Η πολυμορφική έκθεση (σε επιμέλεια Γιάννη Αρβανίτη και σχεδιασμό Ορέστη Αργυρόπουλου, Μαριλίνας Μεταξογένη, Δήμητρας Σταματίου) παρουσιάζεται σε μια ορθοκανονική εγκατάσταση από οικοδομική ξυλεία, προκειμένου να χαρτογραφηθεί και να διερευνηθεί το χτίσιμο μιας γλώσσας με κοινούς κώδικες μιας γενιάς που διανύει την αρχιτεκτονική της εφηβεία.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιάννης Αρβανίτης, Ορέστης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Γρηγοροπούλου, Νικολέτα Γρηγορούδη, Νίκη Δημοπούλου, Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Γεωργία Καλαντζή, Απόστολος Καμπούρης, Κυριακή Καστρινάκη, Ελένη Κουινέλη, Ειρήνη Κουκά, Ματίνα Κουσίδη, Φωτεινή Κυριακίδου, Βάσια Λύρη, Μαριλίνα Μεταξογένη, Λουκάς Μπαρτατίλας, Χρύσα Νικολούτσου, Θεοδώρα Ντατσοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, Ροδούλα Παπαδάκη, Στέφανος Παπαδάτος, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Εμμανουήλ Παραβολιάσης, Γιώργος Σαρμανιώτης, Αγγελική Σιώλη, Δήμητρα Σταματίου, Κατερίνα Στασινοπούλου, Φιλιάνα Στεφανακάκη, Μαρία Στραγαλινού, Χρυσόστομος Τσιμουρδάγκας, Στέλλα Τσιόντση, Κατερίνα Χανιώτη, Ελένη Ψυλλάκη.

Πληροφορίες
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, 20.00,
Διάρκεια: 16 Μαΐου – 7 Ιουνίου 2015
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk