Σημαντική διάκριση στο Παρίσι για τη ζωγράφο Αλίνα Μάτσα

Πόλος έλξης στην καρδιά του περιπτέρου των «Γάλλων Καλλιτεχνών» στην έκθεση « Art en Capital » που πραγματοποιείται στο Παρίσι, είναι ο γνωστός πίνακας «Όαση» της Αλίνας Μάτσα.

Πόλος έλξης στην καρδιά του περιπτέρου των «Γάλλων Καλλιτεχνών» στην έκθεση « Art en Capital » που πραγματοποιείται στο Παρίσι, είναι ο γνωστός πίνακας «Όαση» της Αλίνας Μάτσα.

Το έργο «Όαση» είναι μέρος της ενότητας «Dream – Land», ατομικής έκθεσης που είχε πραγματοποιήσει η Αλίνα Μάτσα σε γκαλερί του Παρισιού τον Σεπτέμβριο 2014. Όπως περιγράφει η ζωγράφος «Θέλω να απεικονίσω έναν ονειρικό κόσμο με μια πολύχρωμη φύση, ίσως κάτι που όλοι μας έχουμε στην φαντασία μας σαν παιδιά. Χρώματα και σχήματα που μας γυρνάνε πίσω, στην παιδική αγνή και αθώα εποχή.»

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης αυτής που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο περίπτερο έργα ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς αυτά μέχρι σήμερα παρουσιάζονταν αποκλειστικά μέσω του ιστορικού σαλονιού των «Ανεξάρτητων».

Πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση για την Αλίνα Μάτσα και για τους υπόλοιπους τρείς έλληνες δημιουργούς, τη Τάνια Δρογώση, την Ελένη Νικολάκη, και την Έφη Σούτογλου καθώς το σαλόνι της « Art en Capital » που δημιουργήθηκε περιλαμβάνει την ένωση τεσσάρων ιστορικών εκθέσεων : των Γάλλων Καλλιτεχνών (ιδρύθηκε το 1901), των Ανεξάρτητων (από το 1884) , Σχέδιου (1954), Ακουαρέλας (1954) και Συγκρίσεων (1956).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του «Grand Palais», κάτω από τον γυάλινο θόλο του απαράμιλλου μνημείου της “Belle Époque”, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη, η οποία έχει την όλη ευθύνη οργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής, «τα κριτήρια που υπερίσχυσαν για την επιλογή των τεσσάρων, ήταν ότι τα έργα τους έδιναν το ελληνικό ή μεσογειακό στίγμα, με τοπία όπως: της Ύδρας (Σούτογλου), της Παραπορτιανής Μυκόνου (Νικολάκη), Όαση (Μάτσα), η Περίπατος (Δρογώση)».

Στο περίπτερο των «Γάλλων Καλλιτεχνών» εκτίθενται φέτος 650 έργα Γάλλων αλλά και ξένων καλλιτεχνών.

H Aλίνα Μάτσα γεννήθηκε στη Αθήνα. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση στο Λονδίνο και καλές τέχνες στο College of the Arts στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ). Ασχολήθηκε με την ζωγραφική από το 1990 και έχει συμμέτοχη έκτοτε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης παρουσιάσει τη δουλεία της σε 9 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk