Η οργάνωση «Πυρήνες Μηδενιστών» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στον σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα του Σαββάτου 12 Ιουλίου με προκήρυξη που αναρτήθηκε στον Διαδίκτυο.

Από την προκήρυξη διαφαίνεται ότι στόχος ήταν «ο αγώνας των κρατουμένων για να μην θαφτούν και ξεχαστούν ζωντανοί-νεκροί μέσα σε εκατοντάδες τόνους τσιμέντου και κάγκελων φαίνεται πως δεν ταιριάζει στην τηλεοπτική αφήγηση της ζωής».

Το κείμενο καταλήγει με την αλληλεγγύη προς τους «συντρόφους του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) και στους Αντρέα και Σπύρο που κρατούνται στην Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού, στη συντρόφισσα Όλγα της Σ.Π.Φ και σε όλους εκείνους τους φίλους στις φυλακές που δεν γονατίζουν μπροστά στην τυραννία της εξουσίας και της φθοράς του χρόνου» αλλά και σε όσους ενισχύουν το «σχέδιο Φοίνικας», στο διεθνές δίκτυο της FAI/IRF και «στον καταζητούμενο Αντάρτη πόλης Χ. Ξηρό».

Στο υστερόγραφο γίνεται ειδική μνεία στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, με την αναφορά ότι «είναι ακόμα ένας λόγος για την όξυνση των επιθέσεων. Δύναμη και Συνενοχή στους συντρόφους που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της επιλογής του ένοπλου αγώνα».