Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τα επεισόδια στην Χαλκιδική

Με τις απολογίες των δεκατριών υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» που αφορούσε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Χαλκιδική κατά της εξόρυξης χρυσού. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα.

Με τις απολογίες των δεκατριών υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» που αφορούσε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Από τους 29 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και απολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας Πολυγύρου, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι εξ αυτών με περιοριστικούς όρους.

Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα.

Το ίδιο δικαστικό συμβούλιο -εξάλλου- με ανάλογο βούλευμα θα αποφασίσει για την άλλη μεγάλη υπόθεση που χειρίστηκε τους τελευταίους μήνες η ίδια ανακρίτρια και αφορούσε την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Για την τελευταία αυτή υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όλοι τους μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού.

Αμφότερες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν βαρύτατες πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk