Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει 120 υπογραφές βουλευτών ώστε να συζητηθεί η πρόταση για δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ -σχέδιο που σε δεύτερο επίπεδο παραπέμπει στη δυνατότητα εμπλοκής των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- έχει προκαλέσει σφοδρή αντεπίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Οι άλλοι αρχηγοί θα παραδώσουν τα κλειδιά των κομμάτων τους στον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ηγηθεί του κόμματός του, θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης;» είναι μια ενδεικτική δήλωση της Σοφιας Βούλτεψη στο Mega το πρωί της Παρασκευής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε με τον τρόπο αυτό τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, καθώς και με τον Πάρι Μουτσινά ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών την Πέμπτη.

Οι επαφές είχαν ικανοποιητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα, καθώς ο Αλέξης Τρίπρας έλαβε ένα «ναι» από τους ΑΝΕΛ, ένα κατ’ αρχήν «ναι» από τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο, εφόσον το δημοψήφισμα τεθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ενώ ήδη κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές δήλωσαν ότι συμπαρατάσσονται στο μέτωπο κατά της «μικρής ΔΕΗ».