Το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει τα δημοσιεύματα για το Ελευθέριος Βενιζέλος

«Η προεξόφληση από οποιονδήποτε της διαδικασίας ή του αποτελέσματος διαγωνισμού (σ.σ. για το αεροδρόμιο), εξυπηρετεί μόνον επιχειρηματικές ή άλλες σκοπιμότητες και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, ενώ δημιουργεί ανασφάλεια στην επενδυτική κοινότητα», αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με δημοσιεύματα βάσει των οποίων το Ταμείο έχει ήδη αποφασίσει το μοντέλο διάθεσης των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Η προεξόφληση από οποιονδήποτε της διαδικασίας ή του αποτελέσματος διαγωνισμού (σ.σ. για το αεροδρόμιο), εξυπηρετεί μόνον επιχειρηματικές ή άλλες σκοπιμότητες και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, ενώ δημιουργεί ανασφάλεια στην επενδυτική κοινότητα».

Αυτό αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποφασίσει ήδη το «μοντέλο» διάθεσης των μετοχών του ΔΑΑ (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών).

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί απόλυτα διαφανείς διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέσω διεθνών δημόσιων διαγωνισμών, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.»

» Στόχος κάθε διαδικασίας αξιοποίησης είναι η μεγιστοποίηση του τιμήματος για το Δημόσιο και η παράλληλη βελτιστοποίηση του λειτουργικού και κοινωνικού οφέλους».

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk