• Αναζήτηση

Ενώπιον του ανακριτή η τρίτη ομάδα των κατηγορουμένων για την ηρωίνη

Στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης συνοδεία κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, τα υπόλοιπα επτά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην μεγάλη ποσότητα μεταφοράς ηρωίνης των 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ΟΝΕ», από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, προκειμένου να την αποθηκεύσουν στη χώρα μας και να τη διοχετεύσουν στην Ευρώπη μέσω Βελγίου.
Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος, τέσσερις ναύτες και ο 42χρονος πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης ένας 41χρονος Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη διαχειρίστρια του πλοίου.
Εναντίον όλων των προσαχθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης σε κάποιους από αυτούς έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων καθώς το πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά.
Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης έχουν κριθεί συνολικά προφυλακιστέα 16 άτομα. Για την ποσότητα συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών που εντοπίστηκε σε αποθήκη και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της. Όλοι τους έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός από τον Αλβανό υπήκοο που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας.
Επίσης για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600) που εντοπίστηκε σε άλλη δεύτερη επιχείρηση του λιμενικού στο Κορωπί σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, έχουν κριθεί προφυλακιστέα
επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ένας 32χρονος αλουμινοκατασκευαστής.
Ο 32χρονος στην κατάθεσή του σε ανακριτή και εισαγγελέα φέρεται να αρνείται τόσο οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, που φέρεται να μετέφερε, όσο και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά.
Επίσης, ο Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, (φέρεται να είναι ο άνθρωπος που μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης με λάντζα στο πλοίο), σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φορτίο που μετέφερε το πλοίο και όταν ρώτησε του είπαν: «εσύ μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». «Είχα ανάγκη τα χρήματα καθώς έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πάμφτωχος» φέρεται να υποστήριξε.
Χθες Τετάρτη ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο NOOR ONE. Συνολικά το καύσιμο βρισκόταν σε 8 δεξαμενές. Στις 6 υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις άλλες δύο καθαρό ντίζελ κίνησης.
Αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι κατά τον έλεγχο που θα ακολουθήσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών δεν αποκλείεται στα αμπάρια του πλοίου να βρεθούν σε νέες κρύπτες και νέες ποσότητες ηρωίνης καθώς η ποσότητα που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής δεν είναι αριθμητικά στρογγυλοποιημένη.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές και εντός και εκτός Αττικής.
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk