• Αναζήτηση
  • Λεπέν – Βίλντερς απέτυχαν να σχηματίσουν ομάδα στην Ευρωβουλή

    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά κόμματα ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα» δήλωσε ο Βίλντερς.

    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά κόμματα ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς.

    «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα» δήλωσε ο Βίλτερς όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

    Η Μαρίν Λεπέν και ο Γκερτ Βίλντερς είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να «καταστρέψουν εκ των έσω» την ΕΕ.

    Τουλάχιστον 25 βουλευτές (από τους 751) από επτά διαφορετικές χώρες-μέλη απαιτούνται για τον σχηματισμό ευρω-ομάδας, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να τύχει μεγαλύτερης προβολής και κυρίως επιχορήγησης.

    Η αντίπαλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα που περιλαμβάνει το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ και το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο πέτυχαν τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς πήραν μαζί τους μια ευρωβουλευτή που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.

    Τα κόμματα στην Eυρωβουλή έχουν διορία μέχρι την Τρίτη για να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, σε διαφορετική περίπτωση καταγράφονται ως ανεξάρτητα μέλη.

    Πολιτική
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk