Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και ΝΑΤ.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία προς στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εισήλθε στο Κοινοβούλιο και επέδωσε ψήφισμα στους βουλευτές.

«Casus belli» χαρακτήρισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια που πλήττει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα μέλη των σωματείων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το πανεπιστήμιο Αθηνών και διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.

Στους συγκεντρωμένους, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και μέλη των σωματείων.

«Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι αγώνας όλων μας. Αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, η οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια από δω και πέρα που πλήττει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην επιτρέψουμε κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, οποιαδήποτε παραπέρα μείωση των κύριων συντάξεων. Απαιτείται εδώ και τώρα να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «αντιασφαλιστική επίθεση» της κυβέρνησης και εκτιμά ότι επίκεινται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούλιο και στις κύριες από τον Ιανουάριο.