Για ανύπαρκτο θέμα έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος , κυρία Σοφία Βούλτεψη , αναφορικά με τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με την κυρία Βούλτεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί το θέμα με τη δικογραφία για τα υποβρύχια για λόγους αποπροσανατολισμού.

Οπως ανέφερε η ίδια, «ο λόγος που το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, η οποία στρώνει το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα» καθώς επίσης «οι 53 αμφισβητήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από μέλη του κόμματός του».

Η κ. Βούλτεψη επέμεινε ότι «οι δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή αφού είχε αποφασισθεί το κλείσιμό της», ενώ σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που μπορεί να παραγραφεί με το κλείσιμο της Βουλής είναι αυτό της «απιστίας» καθώς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν 20ετή παραγραφή.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, παρά μόνο τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ η Βουλή έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα, αφού έχει απορρίψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.