Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ και στους Επιτρόπους απέστειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά την πρόσφατο ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, έφυγα από το Υπουργείο Οικονομικών και προτάθηκα από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος ως ο επόμενος διοικητής της.

» Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που ήμουν στην θέση αυτή, ήμουν ευτυχής να συνεργαστώ μαζί σας σε μια περίοδο που παρατηρήθηκε η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

Στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για εποικοδομητική συνεργασία με τους ομολόγους του:

«Το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα επικράτησε και σε όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία, η οποία μας επέτρεψε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο σε σημαντικά θέματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως η Τραπεζική Ένωση, οι αγορές κεφαλαίων, και ενοποίηση της φορολογικής πολιτικής.

» Είμαι βέβαιος ότι αυτό το πνεύμα στενής συνεργασίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία στην Ευρώπη και την καλύτερη κατανόηση της ανάγκης για την προώθηση πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε κράτη-μέλη που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης.»