• Αναζήτηση
 • Ουγγαρία: Πόλεμος στην κυβέρνηση από τα ΜΜΕ για τον νέο φόρο

  Ισχυρές αντιδράσεις στη Βουδαπέστη έχει προκαλέσει η πρόταση για φόρο στα διαφημιστικά έσοδα των ουγγρικών ΜΜΕ, που αποτελεί εισφορά επί των εσόδων (κι όχι επί των κερδών). Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν επιμένει στην πρόθεσή της για υπερψήφιση του σχετικού νόμου, ενώ δεκάδες ΜΜΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή αντέδρασαν με κόψιμο του προγράμματός τους και μαύρα πρωτοσέλιδα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ισχυρές αντιδράσεις στη Βουδαπέστη έχει προκαλέσει η πρόταση για φόρο στα διαφημιστικά έσοδα των ουγγρικών ΜΜΕ, που αποτελεί εισφορά επί των εσόδων (κι όχι επί των κερδών).

  Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν επιμένει στην πρόθεσή της για υπερψήφιση του σχετικού νόμου, ενώ δεκάδες ΜΜΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή αντέδρασαν με κόψιμο του προγράμματός τους και μαύρα πρωτοσέλιδα.

  Η εισφορά μπορεί να φτάσει το 40% επί των διαφημιστικών εσόδων. Αρκετά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η επιβολή της είναι άλλο ένα μέτρο της κυβέρνησης Ορμπάν εναντίον των φωνών στον Τύπο που δεν ελέγχει.

  Ειδικά το τηλεοπτικό RTL -το μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι στην Ουγγαρία, γερμανικής ιδιοκτησίας- διαμαρτύρεται ότι θα καταλήξει, όπως είναι διαμορφωμένη η πρόταση, να καταβάλει το μισό όλων των εσόδων στο ουγγρικό δημόσιο από το νέο φόρο.

  Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι η φορολογία είναι δίκαιη και η επιβολή της σε κάθε μέσο θα γίνει ανάλογα με το μερίδιο που έχει στην αγορά. «Η επιβολή φόρου δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί η δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προσωπάρχης του ουγγρικού πρωθυπουργικού γραφείου Γιάνος Λάζαρ.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η επίθεση των ελικοπτέρων… Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μερικές σταγόνες λεμονιού πάνω στο αβοκάντο του. Ακούμπησε τα μαχαιροπίρουνα στην επιφάνεια του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk