Την άλλη, την «απέναντι» ματιά στην Απόβαση στη Νορμανδία προσπάθησε να εντοπίσει το BBC. Το βρετανικό δίκτυο έψαξε και βρήκε έναν από τους ελάχιστους Γερμανούς επιζώντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ήταν ο πρώτος γερμανός στρατιώτης που έγινε μάρτυρας της απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στις ακτές της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου 1944.

Ο Χέλμουτ Ρέμερ εκτελούσε χρέη σκοπού πάνω στη γέφυρα του Πήγασου, έξω από την πόλη Καέν όταν είδε ιδίοις όμμασι τους πρώτους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές να προσγειώνονται στο γερμανοκρατούμενο γαλλικό έδαφος. «Ήμουν ο πρώτος που είδα τους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν από τον ουρανό. Σήμανα τον συναγερμό κι άναψα τη φωτοβολίδα κίνδυνου. Κάπως έτσι δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα στην D-Day», λέει σήμερα.
Η γέφυρα Πήγασος ήταν πολύ σημαντική για την εξέλιξη του πολέμου και οι συμμαχικές δυνάμεις ήθελαν να την καταλάβουν προκειμένου να εμποδίσουν τις ναζιστικές δυνάμεις να φέρουν ενισχύσεις που θα ανέκοπταν την ισχύ της απόβασης των στρατευμάτων. Μετά από 70 χρόνια ο Ρέμερ εξακολουθεί να χρωστάει ευγνωμοσύνη στους Βρετανούς και Καναδούς στρατιώτες που τον συνέλαβαν. Αντί να τον εκτελέσουν, τον έκλεισαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων. «Έμαθα να μιλάω αγγλικά και πέρασα καλά μέσα εκεί, ήταν σαν να είχα πάει κατασκήνωση το καλοκαίρι», καταλήγει ο Ρέμερ στο BBC.
Το BBC επισκέφτηκε επίσης το αρχηγείο του Αδόλφου Χίτλερ στο Βερολίνο, το οποίο πλέον έχει μπαζωθεί και στην επιφάνεια υπάρχει ένα πάρκινγκ αυτοκίνητων. Την ώρα που έγινε η απόβαση, στις 6 Ιουνίου, ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ κοιμήθηκε πολύ αργά, παρόλο που η είδηση δεν ήταν στις εφημερίδες της εποχής. Κατόπιν, ο Χίτλερ χαρακτήρισε την απόβαση «καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει τους εχθρούς των Γερμανών ακόμη πιο κοντά μας».
Οπως τονίζει ο Μίκαελ Ερκενχανς, κορυφαίος γερμανός στρατιωτικός ιστορικός, «η 6η Ιουνίου δεν έχει για εμάς την ίδια σημασία που είχε για την Βρετανία, τη Γαλλία ή τις ΗΠΑ. Είναι μια ημέρα που μας θυμίζει τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς και την ήττα που υποστήκαμε».