Γεμάτο μνήμες και αφιερώματα είναι το φετινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου για την 100ή επέτειο από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οργανώνει τον Ιούλιο στους Δελφούς διεθνές συμπόσιο με θέμα «1914-1924, Τα Χρόνια των Ανατροπών: Ευρώπη και Ελλάδα» καθώς και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Φρύνιχος και τη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.
Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2014 στην Αθήνα, σε συν-διοργάνωση με το Νομισματικό Μουσείο, έκθεση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του. Θα εκτεθούν έργα λαϊκά και λόγια, έργα καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, ενθυμήματα, έγχρωμες λιθογραφίες, φωτογραφίες και νομίσματα που ανήκουν σε κρατικές αρχές ή ιδιώτες. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη.
Επίσης θα γίνει η παρουσίαση της ψηφιακής έκδοσης «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές –150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη» και της ταινίας «Ο Βυζαντινός Καβάφης».

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Τις Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις (Art Campus) όπου για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» οργανώνει στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (7-14/7) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ταλαντούχους μουσικούς. Το Art Campus 2014 περιλαμβάνει master classes φλάουτου, όμποε, κλαρινέτου, ορχήστρας εγχόρδων με την Camerata Junior, σύνολα μουσικής δωματίου, μουσικά εργαστήρια και διαγωνισμό για σολίστ πνευστών και συναυλίες.

16o Αριστοτελικό Συμπόσιο.
Τέλος από 2 ως 27 Αυγούστου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνουν Συμπόσιο Φιλοσοφίας πάνω σε αριστοτελικά κείμενα. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι Πρύτανης κυρία Ελένη Αρβελέρ.
Στις Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις στους Δελφούς περιλαμβάνονται:
Η συναυλία «Ο ήχος των πνευστών», της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας της Κέρκυρας στο θέατρο «Φρύνιχος». Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Σπύρος Προσωπάρης (4/7).
Η μουσική παράσταση «Ο έρωτας στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Ένα μουσικό ταξίδι «Όπου σκιά και φως» με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών (5/7)
Η θεατρική παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη
σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, από το Εθνικό Θέατρο. Με τον Νίκο Κουρή στον επώνυμο ρόλο. Στο θέατρο Φρύνιχος (15/7).
Τέλος θα γίνουν σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού με καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Τσεχία και τη Σλοβενία _θα διδάξουν καθηγητές πανεπιστημίων Ελλάδας, Τσεχίας, Σλοβενίας (3-13/8).