«Θα παραμείνω γραμματέας στο ΠαΣοΚ τουλάχιστον έως το Συνέδριο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι οι οριστικές επιλογές του για το αν θα παραμείνει ευρωβουλευτής ή αν θα επιδιώξει να διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο του στο ΠαΣοΚ ή στην Ελιά βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την έκβαση του ιδρυτικού Συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης.

Με τη δήλωσή του στα Νέα, ο γραμματέας του ΠαΣοΚ και δεύτερος σε σειρά κατάταξης εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Ελιάς επί της ουσίας επιχειρεί να προλάβει ενδεχόμενες «οχλήσεις» που θα δεχθεί από συντρόφους του για το γεγονός ότι για τους τέσσερις επόμενους μήνες θα κρατήσει παράλληλα τις ιδιότητες ευρωβουλευτή και γραμματέα. «Το κόμμα δεν θα πάει ακέφαλο σε Συνέδριο» προσθέτει.

Η ξεκάθαρη δήλωσή του ότι θα παραμείνει έως τον Οκτώβριο γραμματέας του κόμματος δείχνει ότι τόσο ο Ν.Ανδρουλάκης όσο και τα περισσότερα στελέχη του ΠαΣοΚ και της Ελιάς επιθυμούν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Βήμα 99,5 ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Σημείωσε, επίσης, ότι σ’ αυτό το πλαίσιο «πρέπει να προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε προγραμματικά με τη ΔΗΜΑΡ και γι’ αυτό έχει σημασία η ΔΗΜΑΡ να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτήν την κρίση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες».