Με πλαστό πτυχίο ο διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου

Γιατρός-μαϊμού ήταν ο επί 13 χρόνια διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Η υπόθεση ερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία και διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza ήταν πλαστοί.

Γιατρός-μαϊμού ήταν ο επί 13 χρόνια διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Η υπόθεση ερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία και διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza ήταν πλαστοί.

Με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του στις 15 Μαΐου.

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποπομπές λειτουργών της Υγείας για παρόμοιους λόγους. «Μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου. Από ό,τι φαίνεται, ίσως να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Η γνωστή περίπτωση του γιατρού από τη Σκύρο, για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος σήμερα, ο οποίος βγήκε από την ενεργό υπηρεσία. Και από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε, από τα τέλη του 2013 οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του γιατρού από τη Σκύρο είπε ότι η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια όταν πολίτης έκανε καταγγελία. Το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησε ο έλεγχος και πριν από έναν μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασθενών, ή πρόβλημα στην ασφάλεια της περίθαλψης τους, τόνισε: «Δεν είναι τα ευρήματα σε τέτοια έκταση, που να πει κάποιος ότι υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε όσους έχουν εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, καταθέτοντας πλαστούς τίτλους. Ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει έναν επιπλέον κίνδυνο. Ένας με πλαστό τίτλο -δε λέω την κραυγαλέα περίπτωση της Σκύρου που είναι, αν θέλετε, η πιο ακραία- ή παρόμοιες περιπτώσεις σε ιατρικό προσωπικό, είναι ασφαλώς πιο ευαίσθητες σε αυτόν τον χώρο».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην περίπτωση του γιατρού με τα πλαστό πτυχίο στη Σκύρο, τόνισε ότι η διαδικασία ελέγχου του είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, μετά από καταγγελία πολίτη.

Στο ερώτημα αν κινδύνευσε κάποιος από τις υπηρεσίες του, ο υπουργός Υγείας είπε πως «δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν κάτι τέτοιο», ωστόσο συνεχίζεται ο έλεγχος.

«Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού, που ελέγχεται με ποιον τρόπο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα για όλους» τόνισε.

«Πέραν των πτυχίων ελέγχουμε και τα απολυτήρια λυκείου» είπε από την πλευρά του ο γγ του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης. «Έχουμε και πλαστότητες απολυτηρίων λυκείου σε κάποιες περιπτώσεις. Ήδη, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες. Έχουν και ποινικές ευθύνες. Έχουν αποσταλεί στον εισαγγελέα αυτές οι περιπτώσεις. Θα τελειώσει ο έλεγχος στο τέλος του 2014 για όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk