Καφετέρια κατά της μοναξιάς στην Ιαπωνία

Η αλυσίδα των Moomin House Cafe στην Ιαπωνία δεν προσφέρει ό,τι οι συνηθισμένες καφετέριες: προκειμένου να γλιτώσει τους μοναχικούς πελάτες του από την άβολη θέση να τρώνε μόνοι τους, φροντίζει να τους προσφέρει τη συντροφιά ενός Μούμιν – των διάσημων παιδικών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων .

Η αλυσίδα των Moomin House Cafe στην Ιαπωνία δεν προσφέρει ό,τι οι συνηθισμένες καφετέριες: προκειμένου να γλιτώσει τους μοναχικούς πελάτες του από την άβολη θέση να τρώνε μόνοι τους, φροντίζει να τους προσφέρει τη συντροφιά ενός Μούμιν – των διάσημων παιδικών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε η φινλανδή εικονογράφος και συγγραφέας Τόβε Γιάνσον.
Οι πελάτες των Moomin House Cafe κάθονται παρέα στο τραπέζι με ένα λούτρινο ιπποπόταμο, ο οποίος μεταφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί του. Προκειμένου να τιμήσουν την καταγωγή της δημιουργού των Μούμιν, οι εν λόγω καφετέριες προσφέρουν ψωμί από φινλανδική σίκαλη καθώς και φαγητά και γλυκά με τη μορφή των κινουμένων σχεδίων.
Το προσωπικό της αλυσίδας λέει ότι οι πελάτες σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα, που έχουν ανοίξει σε τρία σημεία στην Ιαπωνία. Η πρώτη καφετέρια άρχισε να λειτουργεί το 2003. Τα Μούμιν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Φινλανδία αλλά και στην Ιαπωνία, η οποία δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα κινούμενα σχέδια. Αυτό τον χρόνο είναι η 100ή επέτειος από τη γέννηση της δημιουργού τους, η οποία πέθανε το 2001.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk