Φερόες Νήσοι:Η σφαγή των φαλαινών – πιλότων κρατάει 400 χρόνια

Ενα βάρβαρο, για πολλούς, έθιμο εξακολουθεί να τηρείται στις Φερόες νήσους και κάθε χρόνο, αυτή την εποχή να έρχεται στην επικαιρότητα λόγω της μεγάλης αγριότητας που το χαρακτηρίζει

Ενα βάρβαρο, για πολλούς, έθιμο εξακολουθεί να τηρείται στις Φερόες Νήσους και κάθε χρόνο, αυτή την εποχή έρχεται στην επικαιρότητα λόγω της μεγάλης αγριότητας που το χαρακτηρίζει

Πρόκειται για την μαζική σφαγή φαλαινών – πιλότων που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι. Ολόκληρα χωριά συμμετέχουν σε αυτήν την «τελετή». Κοπάδια με φάλαινες – πιλότους εγκλωβίζονται από μεγάλες βάρκες και στη συνέχεια σφαγιάζονται, βάφοντας κόκκινη τη θάλασσα.

Μετά τη σφαγή, το λίπος και το κρέας των φαλαινών διανέμεται στα μέλη της κοινότητας.

Οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις δίνουν αγώνα για να τερματιστεί το βάρβαρο αυτό έθιμο που κρατάει περισσότερο από τέσσερις αιώνες. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των νησιών υπερασπίζονται το έθιμο αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο είδος της φάλαινας δεν κινδυνεύει, καθώς μόνο το 0,1% του τοπικού πληθυσμού του είδους χάνεται από το πρωτόγνωρο αυτό είδος κυνηγιού, ενώ παράλληλα η σφαγή των φαλαινών – πιλότων δεν γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο έθιμο με ανελέητη σφαγή δελφινιών τηρείται και στην περιοχή Ταιτζί της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk