Μιχαλολιάκος κατά Μώραλη για παραβίαση εκλογικής διαδικασίας

Για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη, κάνει λόγο σε επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μας ενώνει ο Πειραιάς», Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατέθεσε σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη, κάνει λόγο σε επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μας ενώνει ο Πειραιάς», Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατέθεσε σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, ζητεί τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου προκειμένου να εφαρμοστεί η εκλογική νομοθεσία και να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία εκλογής των δημοτικών αρχών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και χωρίς την τέλεση σε βάρος του αξιόποινων πράξεων για τις οποίες ρητά επιφυλάσσεται ο ίδιος ως προς την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας έχουν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονται στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.

Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και ειδικότερα έξω από τα υπ΄αριθμ. 5602 – 5616 εκλογικά τμήματα, του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο-άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο».

Ο κ Μιχαλολιάκος τονίζει ότι η ανωτέρω ενέργεια πέραν του ότι παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία είναι ψευδής και μειωτική για τον ίδιο αφού περιλαμβάνει αναληθείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντάς τον ως «αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι στοχεύει δολίως στη μείωση της προσωπικότητας του και στη μεταβολή της εκτίμησης και του φρονήματος των εκλογέων φίλων του Ολυμπιακού προς τον ίδιο.


Μώραλης: Μυθεύματα οι καταγγελίες Μιχαλολιάκου

Διέψευσε τις καταγγελίες του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικήτης» Γιάννης Μώραλης περί παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας. «Ο κ. Μιχαλολιάκος πρέπει να αποδεχθεί την επιλογή του πειραϊκού λαού» είπε ο κ. Μώραλης.

Μιλώντας στο Mega, είπε ακόμη ότι η προεκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και σε αυτό συμφωνούσαν όλοι οι υποψήφιοι.

Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι προβοκάτσιες, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι απέναντι στα μυθεύματα «θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με την νόμιμη οδό».

Πιο συγκεκριμένα, διέψευσε ότι δεν επετράπη στον κ. Μιχαλολιάκο να εισέλθει σε εκλογικά τμήματα, λέγοντας ότι «αυτά απηχούν το παρελθόν του κ. Μιχαλολιάκου».

Για τις καταγγελίες που αναφέρθηκαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» Θ.Δρίτσα ανέφερε ότι τόσο ο κ. Δρίτσας όσο και ο κ. Μιχαλολιάκος θα πρέπει να αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk