Αλλαγές στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης

Σειρά αλλαγών στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σειρά αλλαγών στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). Όπως είναι γνωστό σύντομα αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στον Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή του υπουργείου Παιδείας.
Όπως έγινε γνωστό στην συνάντηση αυτή, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας:
– Σύντομα θα ανακοινωθούν μια σειρά ιδρύσεων νέων Τμημάτων ένταξης και ειδικών σχολείων από το 2009 που ήταν η τελευταία ίδρυση τους.
– Αναμορφώνεται και εξορθολογίζεται ο θεσμός της παράλληλης στήριξης έτσι ώστε να κατευθύνονται οι διαθέσιμες πιστώσεις εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
– Προχωράει η επικαιροποίηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.
– Δεν θα υπάρχει ειδική κατηγορία εκπαιδευτικών μόνο ειδικής αγωγής και η υπηρεσιακή μετακίνηση μεταξύ τους θα είναι ελεύθερη.
– Οι θέσεις της Ειδικής Αγωγής δεν θα χαρακτηρίζονται με διαφορετικούς προσδιορισμούς (δηλαδή άλλες θέσεις ΠΕ 71 και άλλες ΠΕ 71.50) αλλά θα αναφέρονται ενιαία ως θέσεις στην ειδική αγωγή.
– Η υποχρεωτική παραμονή του εκπαιδευτικού στη θέση που τοποθετείται θα είναι 2ετής και όχι 3ετής, όπως προέβλεπαν οι νόμοι.
– Στη διαδικασία των μεταθέσεων δεν θα προτάσσεται καμιά κατηγορία εκπαιδευτικών. Οι μεταθέσεις θα πραγματοποιούνται με βάση τα κριτήρια που ισχύουν στη γενική εκπαίδευση.
– Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 61 και ΠΕ 71 (ειδικής αγωγής) θα προτάσσονται στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών και η μεταξύ τους κατάταξη θα γίνεται με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία.
«Το σχετικό νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμα διότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που κατατίθενται και διότι επιθυμούμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για ένα θέμα ευαίσθητο στο οποίο δε χωρούν κανενός είδους σκοπιμότητες και μικροπολιτικές» δήλωσε σχετικά ο κ. Κεδίκογλου μετά την συνάντηση του με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk