Ευνοϊκές αλλαγές στη συνταξιοδήτηση των στρατιωτικών

Σημαντικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τετάρτη 7 Μαΐου, του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, με βασικότερη αυτή της δυνατότητας αναγνώρισης 5 πλασματικών ετών για τη συμπλήρωση 40 ετών υπηρεσίας για συνταξιοδότηση.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνουν ότι με τις αλλαγές αυτές δίνεται λύση σε ένα φλέγον και χρονίζον ζήτημα, που αφορά στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά).

2. Επανακαθορίζονται οι Μονάδες και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς, που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά, αλλά μόνο σε γεωγραφικά κριτήρια.

3. Αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που στο σύνολό τους είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής στις 28 Μαΐου, το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk