Ταϊλάνδη: Κινδυνεύει με αποπομπή από την πολιτική η Σιναουάτρα

Την κατηγορία της διαφθοράς αντιμετωπίζει η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Καταπολέμησης Διαφθοράς. Οι κατηγορίες αφορούν ένα επιζήμιο για το κράτος πρόγραμμα επιδοτήσεων των καλλιεργητών ρυζιού. Ως εκ τούτου η Γερουσία πιθανόν να τής απαγορεύσει τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή για πέντε χρόνια.

Την κατηγορία της διαφθοράς αντιμετωπίζει η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες αφορούν ένα επιζήμιο για το κράτος πρόγραμμα επιδοτήσεων των καλλιεργητών ρυζιού.

Ως εκ τούτου η Γερουσία πιθανόν να τής απαγορεύσει τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή για πέντε χρόνια.

Την Τετάρτη η Γινγκλάκ Σιναουάτρα καθαιρέθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, μαζί με εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Κινδυνεύει με απαγόρευση της συμμετοχής στην πολιτική ζωή για πέντε χρόνια» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βίσα Μαχαχούν, μέλος της επιτροπής κατά της διαφθοράς.

Πρόσθεσε ότι περίπου 20 μέλη της κυβέρνησής της που δεν παύθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν αντιμετωπίζουν την ποινή αυτή.

Ο φάκελος θα σταλεί σύντομα στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα θα διαβιβαστεί στη Γερουσία.

Η Γερουσία μπορεί να λάβει γρήγορα απόφαση που να απαγορεύει στο εξής στη Γινγκλάκ να ηγείται του ψηφοδελτίου του κόμματος Puea Thai εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Ιουλίου.

Κατά το παρελθόν η Γερουσία απαγόρευσε για πέντε χρόνια τη συμμετοχή στην πολιτική σε αξιωματούχους συνεργάτες του Τακσίν Σιναουάτρα, του αδελφού της Γινγκλάκ, ο οποίος παραμένει το κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής, παρά την εξορία του.

Οι υποστηρικτές του Τακσίν και της αδελφής του Γινγκλάκ καταγγέλλουν ένα «συνασπισμό των παραδοσιακών ελίτ της Μπανγκόκ», με μέλη τους να περιλαμβάνονται στα δικαστικά και διοικητικά όργανα και που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση.

Οι ταϊλανδοί διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και έξι μήνες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι είναι έτοιμοι να σχηματίσουν τη δική τους κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk