Τη δική τους κυβέρνηση επιθυμούν να σχηματίσουν οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, η οποία σχηματίστηκε μετά την παύση της πρωθυπουργού από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός Νιουατουμρόνγκ Μπουνσονγκπαϊζάν, ο οποίος διορίσθηκε την Τετάρτη, «δεν έχει καμία νομιμότητα» ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών, παρόλο που το νομικό πλαίσιο γίνεται σεβαστό από τη μεταβατική κυβέρνηση.

Ο Ακανάτ Προμφάν υπογράμμισε πως ο προσωρινός πρωθυπουργός είναι άνθρωπος της «φατρίας Σιναουάτρα», συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, μεγαλύτερου αδελφού της τέως πρωθυπουργού.

«Ο στόχος θα είναι να βρεθεί μια κυβέρνηση που να αντιπροσωπεύει το λαό» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, πιστός στην ιδέα ενός μη εκλεγμένου λαϊκού συμβουλίου.

Η πρωθυπουργός παύθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο αφού αντιμετώπισε επί έξι μήνες ένα κίνημα διαμαρτυρίας στους δρόμους.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την καθαίρεσή της, αλλά και την εγκαθίδρυση ενός μη εκλεγμένου συμβουλίου, ώστε να μπει έτσι τέλος στην επιρροή του αδελφού της, Τακσίν Σιναουάτρα.

Ο τελευταίος ανατράπηκε το 2006 με πραξικόπημα.