Πρωτιά της ΔΑΠ και στις φετινές φοιτητικές εκλογές

Πρώτη φοιτητική παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι και εφέτος η ΔΑΠ (της Νέας Δημοκρατίας), ενώ χωριστά όπως κάθε χρόνο δόθηκαν τα αποτελέσματα της κάλπης από τις φοιτητικές παρατάξεις.

Πρώτη φοιτητική παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι και εφέτος η ΔΑΠ (της Νέας Δημοκρατίας), ενώ χωριστά όπως κάθε χρόνο δόθηκαν τα αποτελέσματα της κάλπης από τις φοιτητικές παρατάξεις.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε τα ξημερώματα η ΔΑΠ, τα ψηφοδέλτια της συγκεντρώνουν το 42,62% των ψήφων, στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) που είναι δεύτερη δύναμη στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης έδωσε 17,86%, στην ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) 13,44%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 12,46% και την ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) με 5,46%.
Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν οι εκπρόσωποι της, έφτασε το 54,71%, η Πανσπουδαστική 18,1%, η ΠΑΣΠ με 16,5%, η ΑΡΕΝ με 2,57% και τα ΕΑΑΚ 2,42%.
«Σε μια εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν την γενιά μας με ανεύθυνες πολιτικές, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με τη δημιουργία μιας νέας ΕΦΕΕ» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η Πανσπουδαστικής, η ΔΑΠ συγκέντρωσε το 35,99%, τα ψηφοδέλτια της παράταξης του ΚΚΕ το 19,2%, η ΠΑΣΠ το 14,4%, τα ΕΑΑΚ το 13,68% και η ΑΡΕΝ το 6,17%.
Στα ΤΕΙ σύμφωνα με την φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, η ΔΑΠ έφτασε στο 47,04%, η Πανσπουδαστική στο 22,41%, η ΠΑΣΠ το 19,46%, τα ΕΑΑΚ το 2,88% και η ΑΡΕΝ το 2,33%.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ο, τι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας» δήλωσε ο κ. Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
Η συμμετοχή των φοιτητών κινήθηκε λίγο κάτω από το 50% και το κλίμα εφέτος ήταν σαφώς υποτονικό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk